Risbarer med salte nøtter, sjokolade og kaffe

Disse risbarene er perfekte hvis du vil lage god og enkel konfekt.

Nærbilde av risbarer. Risbarene er laget i langpanne. Foto: Ida Gran-Jansen

Du er kanskje kjent med risboller? Disse risbarene er noe av det samme, men de inneholder i tillegg deilig kaffe.

Mørkbrent kaffe går godt sammen med sjokolade, og egner seg derfor bra i denne oppskriften fra Ida Gran-Jansen. Hun har brukt Evergood Dark Roast i sine risbarer.

Oppskrift på risbarer

Oppskriften er glutenfri, og holder til 40 stk. risbarer. De er laget i langpanne.

Ingredienser

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 150 g Delfia kokosfett
  • 0,5 dl sterk kaffe 
  • 2 egg
  • 150 g sukker
  • 75 g puffet ris
  • 100 g salte nøtter, finhakket
  • 2 klyper Maldonsalt

Fremgangsmåte

  1. Smelt Delfia kokosfett, sjokolade og kaffe i en kjele på lav varme. Avkjøl.
  2. Pisk sammen egg og sukker til en tykk eggedosis. Det tar ca. 5–6 minutter på høy hastighet.
  3. Pisk sjokoladeblandingen inn i eggedosisen.
  4. Rør inn finhakkede, salte nøtter og puffet ris.
  5. Hell røren i en 20×30 cm form som er dekket med bakepapir. Press røren godt ned og ut i kantene. Strø over maldonsalt og sett i fryseren i 1 time.
  6. Kutt i passe store biter og oppbevar i kjøleskapet.

Oppskriften er lånt fra Ida Gran-Jansen sin blogg.

Relaterte artikler