Kokekaffe på bål er kanskje den beste kaffen som finnes. Kle deg godt, gå ut i naturen og nyt en deilig kopp med nytraktet kaffe!
I tidsrommet 15. april til 15. september er det et generelt bålforbud for å forhindre skog- og lyngbrann. De resterende månedene er det desto større grunn til å få mange gode stunder rundt bålet – og aller helst med kokekaffe.
Kokekaffe er en tradisjonell bryggemetode som i stor grad ble byttet ut med den elektriske kaffetrakteren i norske hjem i 1960-årene. Det er imidlertid mange – både unge og gamle – som setter pris på kaffe ute i naturen, og som synes kokekaffe er noe av den beste kaffen de kan få. Vanskelig å lage er det heller ikke. Kort fortalt er oppskriften denne: Kok opp vann, tilsett kaffe og la det trekke.
Hvis du skal servere kaffe til mange, er det praktisk å tilberede den i en kaffekjele. Om du bare skal lage én kopp, kan en Aeropress eller JoGo-sugerøret være et godt alternativ.
Varmekilden må gjerne være et bål, men den kan også være et kokeapparat eller en kokeplate.
Bruk gjerne ALI Kaffe når du lager kokekaffe – den er nemlig perfekt på tur!
Så lenge du følger noen enkle retningslinjer, kan den gamle trakteren trylle frem supergod kaffe.
«Drypp-metoden» eller «pour over» er moderne kaffebrygging på gamlemåten.
Med Aeropress med kan du lage mange forskjellige kaffevarianter: både lysbrente og mørkbrente brygg.
Den ikoniske Bialetti-kannen lar deg lage et espresso-lignende brygg hjemme.