Annettes kaffe-iskake med kaffe

Denne iskaken kan lages med cognac og kaffe, eller med kakao og melkesjokolade for en barnevennlig variant.

Kaffe-iskrem i små boller på et bord Du har kanskje prøvd å lage kaffe-iskrem før. Men har du prøvd kaffe-iskake? Foto: Colourbox.com

Dette er en herlig iskake, som nok smaker bedre for de voksne enn for barna.

Dersom du ønsker å gjøre Annettes iskake mer barnevennlig, kan du bytte ut et par av ingrediensene. Du finner et forslag til dette nederst i oppskriften.

Oppskrift på Annettes iskake

Det første du skal gjøre, er å lage en nøttebunn. Når nøttebunnen er ferdig, går igang med selve iskremen.

Ingredienser – nøttebunn

  • 3 egg
  • 1 ½ dl sukker
  • 100 gram malte mandler

Fremgangsmåte – nøttebunn

  1. Pisk egg og sukker, hele egget skal være med
  2. Vend inn de malte mandlene
  3. Steke nøttebunnen i silikonform eller en godt smurt springform, på 180-200 grader i ca. 22 minutter
  4. Sett nøttebunnen til avkjøling

Ingredienser – iskrem

  • 5 dl kremfløte
  • 3 egg
  • 250 gram melis
  • 10 cl cognac
  • 1 shot espresso eller 1 ss pulverkaffe
  • Moccabønner
  • Kaffebønner

Barnevennlig alternativ

For et barnevennlig alternativ av Annettes iskake, kan du bytte ut cognac, moccabønner og kaffebønner med:

  • 20 cl sterk kakao
  • Melkesjokolade

Fremgangsmåte – iskrem

  1. Pisk kremen stiv, og sett den i kjøleskapet
  2. Pisk eggedosis av egg og melis.
  3. Tilsett kaffe og cognac, eventuelt kakao for et barnevennlig alternativ
  4. Pisk eggedosis og krem sammen.
  5. Hell så isen over den avkjølte kaken og sett den i fryseren til den skal serveres.

Det kan være en fordel å bruke en silikonform, ettersom det da er enklere å vrenge kaken ut av denne.

NB! Du trenger ikke røre i isen under frysing.

Server så med hakkede moccabønner og kaffebønner over. Dersom du har gått for det barnevennlige alternativet, kan du bytte ut moccabønner og kaffebønner med melkesjokolade. Iskaken nytes gjerne etter en lettere middag, og gjerne sammen med en god kopp nytraktet kaffe! Hva med for eksempel Evergood Dark Roast, for kraftig kaffesmak?

Tips: Dersom du serverer kaffe sammen med iskaken, anbefaler vi å lage kaffen litt ekstra sterk. Iskaken vil nemlig dempe kaffesmaken noe, og da blir det ekstra godt med litt sterkere kaffe.

Relaterte artikler