Denne iskaken kan lages med cognac og kaffe, eller med kakao og melkesjokolade for en barnevennlig variant.
Du har kanskje prøvd å lage kaffe-iskrem før. Men har du prøvd kaffe-iskake? Foto: Colourbox.comDersom du ønsker å gjøre Annettes iskake mer barnevennlig, kan du bytte ut et par av ingrediensene. Du finner et forslag til dette nederst i oppskriften.
Det første du skal gjøre, er å lage en nøttebunn. Når nøttebunnen er ferdig, går igang med selve iskremen.
For et barnevennlig alternativ av Annettes iskake, kan du bytte ut cognac, moccabønner og kaffebønner med:
Det kan være en fordel å bruke en silikonform, ettersom det da er enklere å vrenge kaken ut av denne.
NB! Du trenger ikke røre i isen under frysing.
Server så med hakkede moccabønner og kaffebønner over. Dersom du har gått for det barnevennlige alternativet, kan du bytte ut moccabønner og kaffebønner med melkesjokolade. Iskaken nytes gjerne etter en lettere middag, og gjerne sammen med en god kopp nytraktet kaffe! Hva med for eksempel Evergood Dark Roast, for kraftig kaffesmak?
Tips: Dersom du serverer kaffe sammen med iskaken, anbefaler vi å lage kaffen litt ekstra sterk. Iskaken vil nemlig dempe kaffesmaken noe, og da blir det ekstra godt med litt sterkere kaffe.
Iskake er kjempegodt. Og for oss som er glad i kaffe, er det ekstra stas med kaffeis.
Prøv Ida Gran-Jansens tiramisu-mousseiskremkake. Den har også et sprøtt element!
Kaffe-éclair er en favoritt for mange. Her snakker vi en fransk fristelse!
Her får du oppskriften på en supersaftig og velsmakende kaffekake.