Prøv kaffetrøfler til en kopp kaffe

Disse kaffetrøflene er en superhyggelig vertinnegave.

Kaffetrøfler på en asjett ved siden av en kopp kaffe. Hva med å lage kaffetrøfler til kaffen denne helgen? Foto: Colourbox.com

Har du en konditor i magen? Ønsker du å lage de herligste blanke sjokolader, legge dem på fat og servere dem for folk man setter pris på?

Vi har laget en oppskrift på noen kjempegode kaffetrøfler, som passer spesielt godt til nytraktet kaffe! Trakt gjerne kaffe av Evergood Classic, eller Evergood Dark Roast dersom du ønsker litt ekstra kraftig kaffesmak.

Det du trenger og som du kanskje må handle før du setter i gang, er sjokoladeformer. Vi foretrekker å bruke dem som er laget av silikon, men det er mange varianter. Du må bare huske på at du trenger noen som er beregnet for sjokoladefyll. De er dypere enn andre former.

Kaffetrøfler er en superhyggelig vertinnegave!

Oppskrift på kaffetrøfler

Ingredienser

  • 150 g melkesjokolade og 150 gram kokesjokolade 70 % (til skallene)
  • 100 g mørk sjokolade
  • 100 g melkesjokolade
  • 50 g bløt nougat
  • 3 ss smør
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl sterk espresso

Fremgangsmåte

  1. Finn frem en form til fylte sjokolader.
  2. Smelt 150 gram melkesjokolade og 150 gram kokesjokolade 70 % i vannbad.
  3. Når denne sjokoladen er smeltet, heller du den over formen. Så må du «sjonglere» formen rundt, så kantene blir dekket. Deretter heller du den overflødige sjokoladen tilbake i skålen og skraper toppen med en stekespade. Det gjør at du unngår å få for tykke skall. La deretter formen avkjøles på benken i romtemperatur.
  4. Så smelter du 100 g mørk sjokolade, 100 g melkesjokolade, bløt nougat og smør sammen.
  5. Tilsett kaffe og fløte og avkjøl i romtemperatur.
  6. Rør godt så fyllet blir litt luftig.
  7. Fyll massen i en sprøytepose og fyll sjokoladeskallene, men la det være et par millimeter til kanten. Dunk formene lett mot benken (så får du bort luftboblene).
  8. Nå tar du en liten øse og heller sjokolade over formen.
  9. Dunk et par ganger til og skrap vekk overflødig sjokolade.
  10. Velt sjokoladene ut av formen etter 30 minutters tid.

Denne prosessen gjentar du til du har brukt opp all sjokoladen. Om du ønsker en mer voksen smak på trøflene, kan du for eksempel bruke 1 dl kremfløte og ½ dl cognac.

Husk at du må oppbevare trøflene i en tett boks i et matskap, ikke kjøleskap, for det blir de matte av.

Relaterte artikler