Kan salt redde bitter kaffe?

Sukker er velkjent i kaffe for å gjøre drikken mindre bitter. Salt skal visstnok ha samme effekt!

Salt i kaffe: to skjeer med henholdsvis kaffebønner og salt. Salt i kaffen skal gi en god smaksopplevelse, hevder enkelte. Foto Colourbox.com

Salt i kaffen skal visstnok gi bitter kaffe et rundere preg, og det er faktisk forskning som viser at salt fungerer bedre enn sukker til dette formålet.

Forklaringen skal være at saltet frigjør natriumioner i vannet, og disse skjuler den bitre smaken. En av dem som anbefaler salt i kaffe fremfor sukker, er Alton Brown, som er en kjent amerikansk kokk, kokebokforfatter, musiker, tv-personlighet og filmfotograf – for å nevne noe. Videre mener Brown at den litt emne smaken som kommer når kaffen har stått en stund, forsvinner med saltet.

Salt i kaffe må testes

De fleste vil nok stusse umiddelbart av tanken på salt i kaffen – uten engang å ha smakt. Men det går selvfølgelig ikke an! Det får da være måte på å være forutinntatt. Derfor var det bare en ting på gjøre: å teste salt kaffe etter Browns oppskrift. Salt ble derfor tilsatt i henhold til oppskriften. Det vil si følgende: Du tilsetter ¼ ts salt til 6 spiseskjeer kaffe før du brygger den.

Kan det anbefales?

Etter å ha smakt ble det ikke noe smilefjes, heller en «strekmunn». Det var ikke den store forskjellen å spore, og den lille som var, falt ikke helt i smak. Men det var uansett morsomt å ha prøvd det.

Kanskje kan salt i kaffen være verdt et forsøk dersom du synes kaffe generelt er for bittert, eller om du opplever å få servert en skikkelig kjip og bitter kaffe. Det kan jo hende at kaffen vi drakk, rett og slett ikke var vond nok i utgangspunktet … hvis kaffen har blitt stående lenge på kanna, kan det også være verdt å teste om et dryss salt i kaffen kan heve smaksopplevelsen.

Men pass på! Det skal ikke så mye til før det blir for mye salt, og da vil kaffen bare smake verre enn hva den gjorde i utgangspunktet.

Kilder: altonbrown.comindependent.co.uk

Relaterte artikler