Costa Coffee-kjeden overtas av Coca Cola

Vil dette bety ytterligere ekspansjon for Englands største kaffekjede?

Costa kaféskilt Foto: Colourbox.com

Storbritannias største kaffekjede, Costa Coffee, ble høsten 2018 kjøpt opp av Coca Cola. Costa, som ble etablert i 1971, har hatt en enorm vekst de siste årene.

Costa Coffee ble grunnlagt av de to brødrene Sergio og Bruno Costa. I 1995 var 39 kaffebarer profilert under Costa-navnet. I dag er antallet mer enn 2000 i Storbritannia og rundt 1250 i andre deler av verden.

Godt synlig i bybildet

Kjedens karakteristiske logo er godt synlig i bybildet i de fleste større engelske byer. Alle serverer kaffe som er 100 % Rainforest Alliance-sertifisert, noe Costa Coffee aktivt markedsfører i mange sammenhenger. Den har også fått flere utmerkelser og priser for sin evne til å markedsføre og kommunisere sitt konsept.

Mulighet til å vokse internasjonalt

Hvilke ambisjoner har så Coca Cola med dette kjøpet? Coca Cola-sjef James Quincey uttaler seg om dette i et intervju med avisen Independent. Der sier han blant annet følgende:

– Oppkjøpet av Costa Coffee gir oss adgang til et spennende marked gjennom sin sterke posisjon. Costa gir Coca Cola ny ekspertise på kaffe, og Coca Cola gir Costa mulighet til å vokse internasjonalt.

Dette gir jo klare indikasjoner på at kjeden vil ekspandere videre ut over Storbritannias grenser. Kanskje vil det etter hvert bevirke at dette varemerket blir en av aktørene i kaffebarmarkedet også i Norden og Norge?

Relaterte artikler