I kampen om nye forbrukeres gunst vil Jägermeister nå slå et slag for kaffen.
Kundene har angivelig blandet Jägermeister og kaffe i årevis. Det nye er at Jägermeister nå selv går inn for å perfeksjonere blandingsforhold og smaksbilde. Foto: Sjo og FloydDet heter produktutvikling. Vi snakker om den evige kampen om alltid å kunne tilby aktuelle produkter til stadig nye målgrupper. Dette gjelder drikkevarer så vel som alt annet. Spennende kaffedrikker lokker en stadig økende yngre garde, og det er denne garden som Jägermeister vil treffe med sitt ferskeste produkt: Jägermeister Cold Brew Coffee.
Les også: Iskaffe og kaldbrygget kaffe – hva er forskjellen?
Den tyske urtelikøren består allerede i dag av hele 56 komponenter. Sammensetningen er selvsagt hemmelig, men antagelig snakker vi om en bred blanding av urter, frukt, røtter og blomster. I Cold Brew-varianten har man lagt til kaffe- og kakaobønner; dette for å gi både mer smak og en ekstra oppkvikker. Et shot skal ifølge produsenten inneholde rundt ti prosent av koffeininnholdet til en vanlig kopp kaffe.
Dagens Jägermeister skal som kjent drikkes iskald. Produsenten selv hevder at et skikkelig shot skal holde rundt 0 grader, ifølge nettstedet Food & Wine. Det samme temperaturidealet skal gjelde for Jägermeister Cold Brew Coffee. Vanlig Cold Brew-kaffe skal jo også drikkes kald – derav navnet – så den nye kombinasjonen burde fungere godt.
Alkoholinnholdet i «standard-Jägeren» holder 35 prosent. Kaffeversjonen forventes å ligge to prosent lavere.
Mast-Jägermeisters amerikanske produktansvarlige, Jack Carson, sier til Food & Wine at Cold Brew-versjonen bygger på kjent adferd hos trofaste følgere. Ifølge Carson har kundene blandet Jägermeister og kaffe i årevis. Det nye er, ifølge Carson, at Jägermeister nå selv går inn for å perfeksjonere blandingsforhold og smaksbilde.
Jägermeister Cold Brew Coffee ble sluppet på det internasjonale markedet i januar. Når drikken ankommer fedrelandet, vites ikke.
Les også: Nå kan amerikanerne få Pepsi med kaffe
Begge drikkes kaldt, men de ulike bryggemetodene gir ulike smaksopplevelser.
Kaldbrygg gir en leskende, søtlig og fruktig iskaffe.
Koffeininnholdet vil være nesten dobbelt så høyt som i standard-brusen.
Det som betegnes som kalde kaffedrikker, er etter hvert blitt en stor kategori med mange ulike varianter.