Fudgy tiramisu-brownies med luftig mascarponekrem!
En uimotståelig dessert for kaffeelskere.
Tiramisu-brownies er det beste av begge verdener! Foto: ChatGPT
Tiramisu og brownies er to klassikere som mange har et sterkt forhold til. Så hvorfor ikke kombinere dem? Tiramisu-brownies tar det beste fra begge verdener: fudgy brownies toppet med fløyelsmyk mascarponekrem med kaffesmak. Resultatet? En uimotståelig dessert full av dybde, sødme og karakter.
Tiramisu-brownies er en elegant vri på de to favorittene, som passer like godt til et middagsselskap som til en avslappet kveld hjemme – spesielt når den serveres med en kopp nytraktet kaffe.
Oppskrift på tiramisu-brownies
Med sin fudgy bunn og espressoduftende topping er denne tiramisu-brownien det perfekte møtet mellom dessert og kaffekos. Kaken kan gjerne lages dagen før den skal serveres – faktisk blir den enda bedre etter en natt i kjøleskapet.
Ingredienser
Brownies:
- 160 g mel
- 2 ss kakaopulver
- 1 ts kaffepulver
- 310 g mørk sjokolade
- 230 g smør, romtemperert
- 100 g lyst brunt sukker
- 340 g sukker
- 5 store egg – romtemperert
- 2 ts. vaniljesukker
Mascarponekrem:
- 225 gram marcarpone, romtemperert
- 2,5 dl kremfløte
- 30 gram melis
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts espressopulver
- Kakaopulver, til pynt
Fremgangsmåte
Brownies:
- Sett ovnen på 180ºC.
- Ha sjokolade og smør i en bolle, og smelt det over vannbad eller i mikroen.
- Tilsett kaffepulveret, og rør slik at det løser seg opp.
- Tilsett sukkeret i sjokoladeblandingen, og rør.
- Tilsett 3 egg og rør. Tilsett deretter 2 egg. Pass på at du ikke rører for mye!
- Sikt inn mel, kakao, salt og vaniljesukker, og rør til det så vidt er blandet.
- Stek i 30 minutter midt i ovnen.
- La brownien avkjøles fullstendig.
Mascarponekrem:
- Pisk mascarpone og kremfløte på middels hastighet til det dannes myke topper.
- Tilsett melis, vaniljesukker og espressopulver, og visp videre til det dannes litt fastere topper.
- Bre mascarponekremen forsiktig over den avkjølte brownien.
- Sikt kakaopulver over kremen som pynt.