Fudgy tiramisu-brownies med luftig mascarponekrem!

En uimotståelig dessert for kaffeelskere.

Et kakestykke med tiramisu-brownie står på en hvit tallerken Tiramisu-brownies er det beste av begge verdener! Foto: ChatGPT

Tiramisu og brownies er to klassikere som mange har et sterkt forhold til. Så hvorfor ikke kombinere dem? Tiramisu-brownies tar det beste fra begge verdener: fudgy brownies toppet med fløyelsmyk mascarponekrem med kaffesmak. Resultatet? En uimotståelig dessert full av dybde, sødme og karakter.

Tiramisu-brownies er en elegant vri på de to favorittene, som passer like godt til et middagsselskap som til en avslappet kveld hjemme – spesielt når den serveres med en kopp nytraktet kaffe.

Oppskrift på tiramisu-brownies

Med sin fudgy bunn og espressoduftende topping er denne tiramisu-brownien det perfekte møtet mellom dessert og kaffekos. Kaken kan gjerne lages dagen før den skal serveres – faktisk blir den enda bedre etter en natt i kjøleskapet.

Ingredienser

Brownies:

  • 160 g mel
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts kaffepulver
  • 310 g mørk sjokolade
  • 230 g smør, romtemperert
  • 100 g lyst brunt sukker
  • 340 g sukker
  • 5 store egg – romtemperert
  • 2 ts. vaniljesukker

Mascarponekrem:

  • 225 gram marcarpone, romtemperert
  • 2,5 dl kremfløte
  • 30 gram melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts espressopulver
  • Kakaopulver, til pynt

Fremgangsmåte

Brownies:

  1. Sett ovnen på 180ºC.
  2. Ha sjokolade og smør i en bolle, og smelt det over vannbad eller i mikroen.
  3. Tilsett kaffepulveret, og rør slik at det løser seg opp.
  4. Tilsett sukkeret i sjokoladeblandingen, og rør.
  5. Tilsett 3 egg og rør. Tilsett deretter 2 egg. Pass på at du ikke rører for mye!
  6. Sikt inn mel, kakao, salt og vaniljesukker, og rør til det så vidt er blandet.
  7. Stek i 30 minutter midt i ovnen.
  8. La brownien avkjøles fullstendig.

Mascarponekrem:

  1. Pisk mascarpone og kremfløte på middels hastighet til det dannes myke topper.
  2. Tilsett melis, vaniljesukker og espressopulver, og visp videre til det dannes litt fastere topper.
  3. Bre mascarponekremen forsiktig over den avkjølte brownien.
  4. Sikt kakaopulver over kremen som pynt.