Kan vi friste med espresso negroni?

En moderne vri på den kjente cocktailklassikeren.

To glass med espresso negroni står på en mørk trefjøl Dette er en moderne vri på negroni. Foto: Colourbox.com

Kaffecocktails er i vinden som aldri før. De fleste har nok hørt om – og kanskje også drukket – espresso martini. Men har du noen gang hørt om espresso negroni? Den er en sikker vinner for deg som vil avslutte middagen med noe mørkt og sofistikert.

Ifølge legenden skal negroni ha blitt oppfunnet i Firenze i 1919. Grev Camillo Negroni skal ha bedt en bartender om å erstatte sodavannet i en americano – en drink laget av Campari, søt vermouth og sodavann – med gin for å få en sterkere drink. Resultatet ble en cocktailklassiker som har blitt en av verdens mest bestilte drinker. Faktisk har den originale oppskriften holdt seg nesten uendret i over 100 år! Denne varianten – hvor man tilsetter espresso – er en moderne vri som både gir dybde og et lite koffeinkick. Kombinasjonen av gin, Campari og kaffe gir en kompleks, bitter og fruktig smak som er vanskelig å motstå.

Oppskrift på espresso negroni

Til denne oppskriften anbefaler vi en kaffe med naturlig sødme og lav syrlighet. Prøv for eksempel Kalossi Blend Espresso eller Monsooned Malabar fra Coffee of the World.

Ingredienser

  • 30 ml espresso
  • 2 cl gin
  • 2 cl Campari
  • 2 cl søt vermouth
  • Isbiter
  • Appelsinskive, til pynt

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i en shaker sammen med isbiter. Rist i minst 15 sekunder for å sørge for at drinken er fullstendig avkjølt.
  2. Ha en stor isbit i et lavt glass, og sil drinken over i glasset.
  3. Pynt med en appelsinskive.
  4. Nyt!

Relaterte artikler