En kaffe med særpreg, dybde og historie!
Navnet «Monsooned Malabar» vekker assosiasjoner til eksotiske hav, salt sjøluft og historisk handel – og det med god grunn. På 1700-tallet ble kaffebønner fraktet fra India til England med seilskip, og under den seks måneder lange sjøreisen ble kaffebønnene utsatt for mye fuktighet og store temperatursvingninger. Dette gav kaffebønnene en helt unik smaksprofil.
Monsooned Malabar kommer fra delstaten Karnataka i det sørvestlige India, og er behandlet gjennom en særegen prosess som kalles monsunering. Kaffen lagres i lagerhus uten vegger, der den eksponeres for den fuktige og saltholdige monsunvinden fra Det indiske hav. Kaffebønnene lagres i flere uker, og vendes jevnlig, til de sveller opp og får en blekgul farge.
Denne prosessen etterligner de forholdene som kaffebønnene opprinnelig ble utsatt for under de lange sjøreisene på 1700-tallet. I dag gjenskapes imidlertid dette under kontrollerte forhold, noe som resulterer i en kaffe med kraftig og kompleks smaksprofil, lav syrlighet og en overraskende rund smak.
Monsooned Malabar er en mørkbrent kaffe, men den mangler den markante bitterheten som ofte følger med mørkbrenning. Den har i stedet en avrundet og nesten røykaktig sødme. Kaffen har en kraftig body og lav syrlighet, med en rustikk karakter som gjør den både allsidig og minneverdig.
Kaffens smaksprofil byr på et spennende spekter av smaker, med innslag av blant annet søt tobakk, lær og vanilje. Kaffen har samtidig hint av krydder, sjokolade og salt sjøluft. Den passer godt både med og uten melk, og egner seg også som en intens espresso.
På grunn av kaffens mørke brenningsgrad og kraftige smaksprofil, anbefaler det profesjonelle cuppingteamet hos Coffee of the World å brygge Monsooned Malabar i presskanne eller kaffetrakter.
Presskanne fremhever kaffens fyldige kropp og naturlige oljer, og gir en kremet og dyp kopp med rik smak.
Traktekaffe er en praktisk og hverdagslig metode som passer godt for denne kaffen. Det gir nemlig en intens og balansert kopp.
På grunn av den mørke brenningsgraden og den lave syrligheten anbefaler vi ikke håndbryggemetoder for Monsooned Malabar. Dette vil nemlig fremheve mangelen på syrlighet, og kaffen vil få en flat smaksprofil. Disse bryggemetodene gir altså et resultat som mangler både dybden og kompleksiteten som kjennetegner Monsooned Malabar.
Monsooned Malabar er en kaffe med særpreg, dybde og historie – og er perfekt for deg som vil utforske noe helt unikt.
Les mer om kaffen på coffeeoftheworld.no.
En elegant kaffeopplevelse fra Javas frodige fjellandskap.
Denne kaffen vil du ikke gå glipp av!
En dobbelsertifisert kaffe fra Coffee of the World.
Dette er en kaffe du ikke vil gå glipp av!