Forfriskende kaffe tonic med rosmarin

En sprudlende og kompleks kaffedrikk!

Et glass med kaffe tonic med rosmarin står på en kjøkkenbenk Dette er en perfekt drikk om sommeren. Foto: Adobe Firefly

Kaffe tonic dukket opp som en trend for noen år siden, og er fortsatt svært populær. Drikken er forfriskende og leskende, og passer derfor perfekt nå som sommeren er rett rundt hjørnet! Her får du en vri på drikken som lages med rosmarin.

Kaffe tonic med rosmarin gir en cocktailinspirert opplevelse. Tonicvann gir en sprudlende og litt bitter smak som er perfekt sammen med kaldbrygget kaffe. Rosmarin tilfører på sin side en krydret, urteaktig smak som komplementerer kaffen og gir en frisk og jordnær undertone.

Oppskrift på kaffe tonic med rosmarin

I denne oppskriften brukes kaldbrygget kaffe. Bruk gjerne en frisk og lett kaffe, ettersom det passer godt sammen med tonicvann og rosmarin! For eksempel er Sidamo Etiopia fra Coffee of the World er nydelig alternativ.

Ingredienser

  • 2 dl kaldbrygget kaffe
  • 1 dl tonic
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • Sitronskall

Fremgangsmåte

  1. Ha isbiter i et høyt glass.
  2. Ha kaldbrygget kaffe over isbitene, og topp deretter opp med tonic.
  3. Sett en fersk rosmarinkvist ned i kaffen.
  4. Skjær en tynn sitronskallstrimmel. Twist den over glasset og putt den ned i kaffen.
  5. Nyt!

Tips! Ønsker du at kaffen skal ha mer smak av rosmarin? Da kan du putte et par rosmarinkvister i den kaldbryggede kaffen mens den trekker i kjøleskapet.