Enkel kaffe latte med rosesirup
En blomstrende kaffedrikk!
En kaffe latte for alle som elsker florale smaker! Foto: Colourbox.com
Dersom du er glad i florale smaker, er denne kaffen perfekt for deg. Dette er nemlig en kaffe latte som lages med rosesirup, som gir en subtil og aromatisk smak av roser.
Den delikate kaffedrikken kombinerer kraftig og bitter espresso med mild og søt rosesirup. Pynter du drikken med tørkede roseblader, blir det en kaffe latte som er like visuelt slående som den er god!
Oppskrift på rosesirup
Rosesirup kan kjøpes ferdig, for eksempel har Monin en variant, men det er også enkelt å lage selv. Den viktigste ingrediensen er da selvsagt selve rosebladene. Disse kan for eksempel kjøpes fra cacas.no eller rawfoodshop.no.
Denne oppskriften gir ca. 2,5 dl ferdig sirup. Sirupen kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i 2–3 uker.
Ingredienser
- 1 dl tørkede roseblader
- 2,5 dl vann
- 2 dl sukker
- 1 ts sitronsaft
Fremgangsmåte
- Skyll rosebladene forsiktig i kaldt vann for å skylle bort eventuelt støv og smuss.
- Kok opp vann og sukker i en liten kjele over middels varme. Rør til sukkeret er fullstendig oppløst.
- Tilsett rosebladene, og la blandingen småkoke i 10–15 minutter. Dette gjør at både smak og farge trekkes ut av rosebladene.
- Tilsett 1 ts sitronsaft mot slutten av koketiden.
- Sil blandingen over i en ren glasskrukke. La sirupen avkjøles fullstendig på benken før du setter på lokket og setter den i kjøleskapet.
Oppskrift på kaffe latte med rosesirup
De færreste har nok en espressomaskin hjemme. Så selv om kaffe latte egentlig skal lages med espresso, er det også fullt mulig å bruke litt ekstra kraftig brygget kaffe. Vi anbefaler uansett å bruke en espressobrent kaffe, ettersom mørkbrent kaffe passer godt sammen med melk. Prøv for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.
Ønsker du å lage en vegansk variant av denne kaffe latten, kan du butte ut melken med et plantebasert alternativ. Både havremelk og mandelmelk passer godt med smaken av rosesirup. Husk imidlertid på at disse ikke er like enkle å steame som kumelk!
Ingredienser
- 60 ml espresso
- 2 dl melk
- 1 ts rosesirup
- Tørkede roseblader til pynt
Fremgangsmåte
- Ha rosesirup i en kopp.
- Lag espresso, eventuelt sterkt brygget kaffe. Hell over sirupen, og rør slik at det blander seg.
- Steam melken. Dette kan for eksempel gjøres med en melkesteamer eller en håndholdt melkeskummer. Sjekk gjerne vår guide for hvordan man steamer melk hjemme.
- Hell den steamede melken over kaffen, og pynt gjerne med et par tørkede roseblader!