En blomstrende kaffedrikk!
En kaffe latte for alle som elsker florale smaker! Foto: Colourbox.com
Den delikate kaffedrikken kombinerer kraftig og bitter espresso med mild og søt rosesirup. Pynter du drikken med tørkede roseblader, blir det en kaffe latte som er like visuelt slående som den er god!
Rosesirup kan kjøpes ferdig, for eksempel har Monin en variant, men det er også enkelt å lage selv. Den viktigste ingrediensen er da selvsagt selve rosebladene. Disse kan for eksempel kjøpes fra cacas.no eller rawfoodshop.no.
Denne oppskriften gir ca. 2,5 dl ferdig sirup. Sirupen kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i 2–3 uker.
De færreste har nok en espressomaskin hjemme. Så selv om kaffe latte egentlig skal lages med espresso, er det også fullt mulig å bruke litt ekstra kraftig brygget kaffe. Vi anbefaler uansett å bruke en espressobrent kaffe, ettersom mørkbrent kaffe passer godt sammen med melk. Prøv for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.
Ønsker du å lage en vegansk variant av denne kaffe latten, kan du butte ut melken med et plantebasert alternativ. Både havremelk og mandelmelk passer godt med smaken av rosesirup. Husk imidlertid på at disse ikke er like enkle å steame som kumelk!