Hjemmelaget pumpkin spice-sirup

To glass med pumpkin spice latte står på et bord Foto: Colourbox.com

Høsten har ankommet for alvor, og den høyt elskede pumpkin spice-latten kan kjøpes ved hvert eneste hushjørne. Man er imidlertid ikke avhengig av å måtte gå ut i kulda for å kunne nyte en deilig PSL – det er nemlig enkelt å lage den populære kaffedrikken hjemme!

I tillegg til kaffen er selvfølgelig det viktigste i en pumpkin spice latte selve kryddersmaken. Det er tross alt denne som gjør at det blir en PSL! Den enkleste måten å sørge for en god og rund kryddersmak er å lage pumpkin spice-sirup. Fordelen med sirupen er også at den har god holdbarhet i kjøleskapet, og kan også brukes i en rekke andre oppskrifter – eller som topping på for eksempel iskrem.

Oppskrift på pumpkin spice-sirup

Denne oppskriften krever gresskarpuré. Dette fås kjøpt hermetisk i enkelte matvarebutikker, men det er også enkelt å lage selv! Del gresskarkjøtt i store terninger, og ha terningene i en kjele med vann. Kok gresskaret på middels varme til det er mørt, omtrent 20–25 minutter. Hell av vannet og ha terningene i en blender eller lignende, og kjør til du får en jevn puré.

Oppskriften bruker også en pumpkin spice-kryddermiks. Denne lages av kryddere du mest sannsynlig har i kjøkkenskapet allerede. Bland sammen 20 gram malt kanel, 10 gram malt ingefær, 5 gram malt kryddernellik, 2 gram malt muskat og 2 gram malt pepper i en liten bolle. Rør slik at alt er godt blandet, og vips! så har du pumpkin spice-kryddermiks. Oppbevar krydderblandingen i en lufttett beholder sammen med resten av krydderne dine.

Ingredienser

  • 1 dl vann
  • 100 gram sukker
  • 2 ss gresskarpuré
  • 1 ts pumpkin spice-kryddermiks
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i en liten kjele. Varm opp blandingen over middels varme mens du rører jevnlig.
  2. Redusert varmen rett før blandingen koker, og la den stå på varme i et par minutter til, til sukkeret er fullstendig oppløst.
  3. Ta kjelen av varmen, og sil blandingen over i en bolle eller lignende. Dette for å unngå at det er noen klumper i sirupen.
  4. La sirupen avkjøles før du tar den over i en lufttett beholder. Oppbevar i kjøleskapet.

Når du har sirupen klar, er det raskt og enkelt å lage en pumpkin spice latte. Lag en vanlig kaffe latte, men tilsett sirup i kaffen før du tilsetter melk. Rør slik at det blander seg godt. Smak deg til slik at du finner passende mengde sirup for deg!

Relaterte artikler