I tillegg til kaffen er selvfølgelig det viktigste i en pumpkin spice latte selve kryddersmaken. Det er tross alt denne som gjør at det blir en PSL! Den enkleste måten å sørge for en god og rund kryddersmak er å lage pumpkin spice-sirup. Fordelen med sirupen er også at den har god holdbarhet i kjøleskapet, og kan også brukes i en rekke andre oppskrifter – eller som topping på for eksempel iskrem.
Denne oppskriften krever gresskarpuré. Dette fås kjøpt hermetisk i enkelte matvarebutikker, men det er også enkelt å lage selv! Del gresskarkjøtt i store terninger, og ha terningene i en kjele med vann. Kok gresskaret på middels varme til det er mørt, omtrent 20–25 minutter. Hell av vannet og ha terningene i en blender eller lignende, og kjør til du får en jevn puré.
Oppskriften bruker også en pumpkin spice-kryddermiks. Denne lages av kryddere du mest sannsynlig har i kjøkkenskapet allerede. Bland sammen 20 gram malt kanel, 10 gram malt ingefær, 5 gram malt kryddernellik, 2 gram malt muskat og 2 gram malt pepper i en liten bolle. Rør slik at alt er godt blandet, og vips! så har du pumpkin spice-kryddermiks. Oppbevar krydderblandingen i en lufttett beholder sammen med resten av krydderne dine.
Når du har sirupen klar, er det raskt og enkelt å lage en pumpkin spice latte. Lag en vanlig kaffe latte, men tilsett sirup i kaffen før du tilsetter melk. Rør slik at det blander seg godt. Smak deg til slik at du finner passende mengde sirup for deg!
Halloween er rett rundt svingen – så hvorfor ikke lage seg en pumpkin spice islatte?
Denne cocktailen passer perfekt om høsten!
«Pumkin Spice Latte» – gresskarlatte – kan du enkelt lage selv.
Gresskarlatten smaker aller best i forbindelse med Halloween!