Carajillo tónico – en forfriskende kaffedrink

En vri på den klassiske carajillo!

Et glass med carajillo tónico står på en kjøkkenbenk Foto: Adobe Firefly

Carajillo er en tradisjonell meksikansk cocktail som lages med Licor 43 og espresso. Selv om espresso martini på verdensbasis er den mest populære kaffedrinken, er det carajillo som er favoritten i Mexico.

Licor 43 er en spansk likør med smak av varm og rund vanilje. Selv om den er mest populær i spansktalende land, begynner den å også bli populær i resten av verden. Her får du derfor oppskriften på en forfriskende og sprudlende variant av carajillo; den har fått navnet carajillo tónico, og lages med nettopp tonicvann.

Oppskrift på carajillo tónico

Når man tilsetter tonicvann til carajillo, blir drinken mindre søt enn den opprinnelige varianten. Samtidig fremheves den naturlige bitterheten i espressoen. Kullsyren gjør også at cocktailen blir mer forfriskende, og den er derfor perfekt å nyte nå på sensommeren.

Denne oppskriften krever også en kaffelikør. Vi anbefaler å bruke DELUXE Coffee Liqueur, som er en norsk kaffelikør laget av Feddie Ocean Distillery og Fuglen. Dette er et økologisk kvalitetsprodukt som er mindre søtt enn de fleste andre kaffelikører. Den har en kraftig smak av spesialkaffe, og er derfor perfekt å bruke i kaffecocktails.

Ingredienser

  • 45 ml espresso
  • 10 ml Licor 43
  • 20 ml kaffelikør
  • 1–1,5 dl tonicvann

Fremgangsmåte

  1. Lag espresso.
  2. Ha espresso, Licor 43, kaffelikør og isbiter i en cocktailshaker. Rist til drinken er fullstendig avkjølt, minst 10–15 sekunder.
  3. Fyll et høyt glass med isbiter, og hell oppi tonicvann.
  4. Sil drinken forsiktig over tonicen.
  5. Rør i drinken før du drikker den!

Oppskrift hentet fra: veranda.com

Relaterte artikler