Iskald dirty chai med havremelk

En moderne klassiker – med krydret vri.

Havremelk helles oppi et glass med dirty chai islatte Dette er en iskald og nydelig variant av dirty chai latte. Foto: Colourbox.com

Lyst på en iskaffe som er både trendy og smakfull? Da bør du prøve dirty chai islatte med havremelk. Denne drikken kombinerer det beste fra to verdener: den varme kryddermiksen fra chai-te og den kraftige og bitre smaken av kaffe. Resultatet er en kompleks, balansert og forfriskende drikk som er perfekt å nyte i sommervarmen!

Chai-te har lenge vært et populært valg blant de som vil ha et lite koffeinkick uten kaffe. Og når man tilsetter espresso, får man det som kalles ‘dirty chai latte’. I denne oppskriften bruker man isbiter og havremelk, som tilfører en nøtteaktig rundhet som passer ypperlig med både kaffen og de varme kryddertonene.

Oppskrift på dirty chai islatte

Denne dirty chai islatten er perfekt når man vil ha noe annet enn vanlig iskaffe, men fortsatt beholde koffeinet og kompleksiteten til iskaffe. Den er ideell for varme dager, både som en smakfull start på dagen og som noe godt etter middag.

Dersom du ikke har tilgang på espresso, kan du bruke 1 dl kaffe som du har brygget litt ekstra sterkt. Bruk gjerne en mørkbrent og kraftig kaffe som passer godt med melk. For eksempel er Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World et ypperlig alternativ.

Ingredienser

  • Chai-te
  • 1 dl varmt vann
  • 60 ml espresso
  • 1,5 dl havremelk
  • Isbiter
  • Kanel

Fremgangsmåte

  1. Lag chai-te. Følg instruksjonene på pakningen, men bruk kun 1 dl varmt vann. Sett til side og la avkjøles.
  2. Brygg espresso/kaffe, og la avkjøles.
  3. Fyll et høyt glass med isbiter, og tilsett den kalde kaffen og chai-teen.
  4. Fyll opp med havremelk, og dryss gjerne over litt kanel før servering.
  5. Nyt!

Relaterte artikler