Holder kaffen varm i timevis!
Yeti sin presskanne skal gi enda bedre kaffe enn klassiske presskanner. Foto: Yeti / Adobe FireflyPresskannen er høyt elsket både i Norge og resten av verden. Den er rask og enkel å bruke, og lager god og fyldig kaffe. Ulempen? Den har begrenset størrelse, blir rask kald og dersom du ikke drikker alt umiddelbart, blir kaffen også overekstrahert og bitter. Yeti sin nye presskanne løser nettopp disse problemene.
Yeti Rambler-presskannen fungerer nøyaktig som andre presskanner, og den gjør altså ikke bryggeprosessen verken enklere eller vanskeligere sånn sett. Men Yeti er et selskap som er godt kjent for å ha produkter med overlegne isolerende egenskaper, og presskannen deres er intet unntak. Den har altså store fordeler sammenlignet med klassiske presskanner av plast eller glass. Det innvendige kammeret er belagt med keramikk, og har en dobbeltvegget vakuumisolasjon som sørger for at kaffen holder seg varm. Faktisk klarer den å holde en temperatur på 60℃ i over 4 (!) timer.
«Man har da ikke lyst til å drikke kaffe som har stått i en presskanne og trukket i 4 timer», tenker du kanskje. I klassiske presskanner fortsetter nemlig kaffen å trekke selv etter at man har dyttet ned stempelet, fordi kaffen fortsatt er i kontakt med kaffegruten. Dette gir en overekstrahert og bitter kaffe.
Denne utfordringen har Yeti løst ved at Rambler-presskannen har et stempel med noe de kaller «GroundsControl Filter». Dette filteret sørger for at kaffen og kaffegruten er adskilt etter at stempelet er presset ned. Det betyr at straks man presser ned stempelet, slutter kaffen å ekstrahere – og man kan nyte perfekt brygget kaffe i timevis etterpå.
Presskannen fra Yeti har et skrulokk som gjør at man kan ta hele presskannen med seg, uten frykt for å søle. Det betyr at den ikke bare kan brukes til å brygge kaffen, men den kan også fungere som en termos på farten. Den er laget i rustfritt stål, og alle delene tåler å vaskes i oppvaskmaskinen. Den er imidlertid også enkel å rengjøre for hånd.
Yeti Rambler-presskannen kommer i flere lekre farger, og man kan velge mellom to størrelser: 1 liter eller 1,9 liter. Med denne presskannen får man altså muligheten til å lage store mengder kaffe samtidig, eller lage kaffe kun én gang om morgenen, og deretter nyte fersk kaffe resten av dagen!
Les mer om, og bestill Yeti-presskannen, på yeti.com.
Slik blir presskannekaffen så god som mulig!
Det vanlige er å bruke grovmalt kaffe i presskanne, men kan man også bruke finmalt?
Kaldbrygg gir en leskende, søtlig og fruktig iskaffe.
Hvem oppfant presskannen? Og er det egentlig en bryggemetode som egner seg for spesialkaffe?