By på en gresskarlatte til Halloween

«Pumkin Spice Latte» – gresskarlatte – kan du enkelt lage selv.

En kopp med gresskarlabtte. Topp gjerne gresskarlatten med pisket krem og et lite dryss kanel. Foto: Colourbox.com

Det er alltid morsomt å by på noe nytt og annerledes, og har du enda ikke smakt gresskarlatte, så vil vi sterkt anbefale deg å prøve det.

Du har kanskje sett Pumpkin Spice Latte på kaffemenyen enkelte steder. Det norske navnet på denne varianten er gresskarlatte.

Oppskrift

Ingredienser

  • 3 dl melk
  • 2 ss gresskarpuré
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts gresskarkryddermiks (se nedenfor)
  • 1–2 shot med sterk, mørkbrent kaffe, for eksempel ALI Mørkbrent

Gresskarkryddermiks

  • 2 ts malt nellik
  • 2 ts malt muskattnøtt
  • 2 ts malt allehånde
  • 2 ts malt kanel

Fremgangsmåte

  1. Ha melk, gresskarpuré og sukker i en kjele.
  2. Varm opp på middels varme mens du rører til det begynner å dampe.
  3. Trekk melken bort fra varmen og tilsett vaniljeekstrakt og krydderblanding.
  4. Hell over i blender og kjør til det skummer. Har du ikke blender, kan du bare piske kraftig for å lage skum.
  5. Hell over i kaffeglass og tilsett den sterke kaffen.
  6. Valgfritt: Topp gjerne med ekstra melkeskum eller pisket krem og et lite dryss med kanel.
  7. Nå kan du nyte din gresskarlatte. God halloween!

Det finnes flere varianter av Spiced Latte. Alle er perfekt høstkos. Prøv også Ida Gran-Jansens versjon, som er uten gresskar.

Relaterte artikler