By på en gresskarlatte til Halloween
«Pumkin Spice Latte» – gresskarlatte – kan du enkelt lage selv.
Topp gjerne gresskarlatten med pisket krem og et lite dryss kanel. Foto: Colourbox.com
Det er alltid morsomt å by på noe nytt og annerledes, og har du enda ikke smakt gresskarlatte, så vil vi sterkt anbefale deg å prøve det.
Du har kanskje sett Pumpkin Spice Latte på kaffemenyen enkelte steder. Det norske navnet på denne varianten er gresskarlatte.
Oppskrift
Ingredienser
- 3 dl melk
- 2 ss gresskarpuré
- 2 ss brunt sukker
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 1 ts gresskarkryddermiks (se nedenfor)
- 1–2 shot med sterk, mørkbrent kaffe, for eksempel ALI Mørkbrent
Gresskarkryddermiks
- 2 ts malt nellik
- 2 ts malt muskattnøtt
- 2 ts malt allehånde
- 2 ts malt kanel
Fremgangsmåte
- Ha melk, gresskarpuré og sukker i en kjele.
- Varm opp på middels varme mens du rører til det begynner å dampe.
- Trekk melken bort fra varmen og tilsett vaniljeekstrakt og krydderblanding.
- Hell over i blender og kjør til det skummer. Har du ikke blender, kan du bare piske kraftig for å lage skum.
- Hell over i kaffeglass og tilsett den sterke kaffen.
- Valgfritt: Topp gjerne med ekstra melkeskum eller pisket krem og et lite dryss med kanel.
- Nå kan du nyte din gresskarlatte. God halloween!
Det finnes flere varianter av Spiced Latte. Alle er perfekt høstkos. Prøv også Ida Gran-Jansens versjon, som er uten gresskar.