Video: Slik lager du kaffe på presskanne

Fremgangsmåten er enkel, og utstyret krever ikke mye plass. Ikke minst er det hyggelig å servere kaffe fra en presskanne.

Her får du se hvordan man lager kaffe på en presskanne. Foto: Colourbox.com

Transkripsjon av video

Nå skal jeg vise deg hvordan du brygger presskannekaffe. Det du trenger da er en presskanne, nykvernet kaffe – presskannemalt – og nykokt vann.

Når man brygger presskannekaffe, bruker man gjerne 6 til 7 gram kaffe per dl vann. Her har jeg målt opp 48 gram kaffe, og til det skal jeg tilsette 8 dl vann.

Jeg heller kaffen over i en forvarmet presskanne. Deretter heller jeg over vann. Dette gjør jeg over en vekt, slik at jeg vet nøyaktig hvor mye vann jeg har i kanna mi. Når du heller vannet, er det viktig å passe på at du fukter all kaffen. Når vi har helt på vannet, så lar vi kaffen stå og trekke i 4 til 5 minutter.

Når trekketiden er over, tar jeg en skje og bryter overflaten, slik at all kaffen synker til bunns. Deretter kan du gjerne ta to spiseskjeer og fjerne alt skummet som samler seg på toppen, for det inneholder bare bitterstoffer.

Det eneste som gjenstår nå, er å sette på stempelet og presse forsiktig ned – og så er kaffen klar til servering.

Relaterte artikler