Frossen espresso tonic med smak av mango

En tropisk sommerdrikk.

Et glass med espresso tonic med mango står på en kjøkkenbenk Dette er en kompleks og balansert iskaffe! Foto: Adobe Firefly

Sommeren er kanskje på hell, men det betyr ikke at man ikke kan nyte en kald og forfriskende kaffedrikk likevel. Hva med å drømme seg bort til varmere tider med en frossen espresso tonic med smak av mango?

Espresso tonic er en smakfull og kompleks kaffedrikk. Mangoen tilfører fruktighet og friskhet som balanseres på en nydelig måte med bitterheten fra espressoen. Sammen med sprudlende tonic blir dette en tropisk kaffedrikk som er perfekt for å nytes på årets siste sommerdager.

Oppskrift på frossen espresso tonic

Til denne oppskriften anbefaler vi å bruke en noe lysere brent kaffe, ettersom denne vil gi et fruktig preg som harmonerer godt med mangoen. Prøv for eksempel Mount Kenya fra Coffee of the World!

Ingredienser

  • 40 ml espresso
  • 1 dl mangojuice
  • 1,5 dl tonicvann
  • Isbiter
  • Ferske mynteblader, til pynt

Fremgangsmåte

  1. Fyll et glass med isbiter.
  2. Hell over espresso og mangojuice. Rør slik at det avkjøles fullstendig.
  3. Topp opp med tonic.
  4. Pynt med ferske mynteblader.
  5. Nyt!