Søt, kremet og krydret iskaffe.
Krydret havredrøm er perfekt i sommervarmen. Foto: Colourbox.com
Horchata er en tradisjonell, søt og krydret drikk som opprinnelig kommer fra Spania. Den har en mild, søt og krydret smak, med hint av vanilje og kanel. Den passer derfor helt ypperlig som smakstilsetning, og gir iskaffen en ekstra dimensjon.
Horchata finnes i mange varianter verden over, men er nok mest populært i Latin-Amerika. Den mest kjente varianten i dag kommer fra Mexico, og lages med ris. Det er også slik denne horchata-sirupen lages.
Dersom du ikke har tilgang til espresso, er det fullt mulig å bruke litt ekstra sterkt brygget kaffe. Bruk gjerne en mørkbrent kaffe, for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kontinental Franskbrent fra Coffee of the World.
Tips! Ønsker du en mer krydret kaffedrikk? Strø gjerne litt kanel over drikken før servering. Ønsker du en mer kremet variant? Da kan du piske havremelken med en melkeskummer før du heller den oppi kaffen.
Oppskrift inspirert av: starbucks.com
Det har etter hvert blitt mange varianter av plantedrikker. Det er ikke likegyldig hvilken du velger til kaffen.
Havremelk er både sunt, godt og trendy – og dessuten er det enkelt å lage selv. Oppskriften får du her!