NM i Slappa på Kaffens Marked

For å feire Den internasjonale kaffedagen inviterer Norsk Kaffeinformasjon til Kaffens Marked.

Arrangementsplakaten til Norsk Kaffeinformasjons feiring av Den internasjonale kaffedagen.

Kaffens Marked finner sted på Stortorvet i Oslo 1. oktober kl. 14.00–18.00. Her blir det gratis kaffe, underholdning og konkurranser – ikke minst NM i Slappa!

En dag uten kaffe er utenkelig for de fleste kaffedrikkende nordmenn, og dem er det mange av! Kaffe er ikke bare kaffe, og interessen er større enn noensinne. Folk er nysgjerrige på hvor kaffen kommer fra, hvordan den smaker og hvordan den best mulig kan brygges. Feiringen av Den internasjonale kaffedagen bør med andre ord ha bred appell.

Kaffens Marked

Arrangementet ble en suksess i fjor. Store og små kaffebrennerier kommer med sine biler, boder eller vogner. På Kaffens Marked kan man  møte flinke folk fra kaffebransjen, smake deilig kaffe og kanskje la seg inspirere. Her vil det bli brygget espresso, håndbrygg, traktekaffe og bålkaffe. Det vil også bli anledning til å smake kruttsterk tyrkisk kaffe og til å bli med på etiopisk kaffeseremoni.

Det sies at den etiopiske kaffeseremonien er en av de vakreste tradisjonene når det kommer til kaffe.

Slik lager du gresk og tyrkisk kaffe.

Facebook-arrangementet til Den internasjonale kaffedagen / Kaffens Marked finner du her.

NM i Slappa – et slag for kaffepausen

NM i Slappa blir beskrevet som Norges minst stressende mesterskap. Målet er å oppnå lavest gjennomsnittlig puls i løpet av fem minutter. Høres det stressende ut?

Til konkurransen søkes det avslappede personer i alle aldre. Det eneste kravet til deltakelse er oppmøte kl. 14 og inntak av valgfri kaffe. Det er ingen forhåndspåmelding. Vinneren, altså den med lavest puls, får trofeet Den gylne kaffekjele og ett års gratis forbruk av kaffe.

Konkurransen er tilbake etter to års pause. Før det hadde den blitt arrangert i ti år på rad. Det uhøytidelige norgesmesterskapet ble arrangert første gang i 2007 som en oppfordring til det norske folk om å ta seg flere gode kaffepauser. Nordmenn ender hvert år på stresstoppen i Europa og en god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt tiltak.

– Selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, vil ordentlige kaffepauser likevel kunne redusere stress. Ved å legge bort jobben og bare fokusere på å nyte kaffen i fem minutter, blir du både avslappet og fokusert, sier Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon.

Arrangøren Norsk Kaffeinformasjon skriver følgende: Jakten har startet! Folk med evne til lav hvilepuls, enten de er slappe og bedagelige eller topptrente idrettsutøvere, inviteres til verdens minst stressende konkurranse.

Facebook-arrangementet til NM i Slappa 2019 finner du her.

Den internasjonale kaffedagen

Tidligere ble ulike nasjonale «kaffedager» arrangert rundt om i verden, mange av dem den 29. september. Det hersket et visst kaos, men i 2014 skar The International Coffee Organization (ICO) gjennom og besluttet at den internasjonale kaffedagen skulle være den 1. oktober hvert år. Fra 2015 har The International Coffee Day blitt markert over hele verden.