Lag en pumpkin spice islatte med kaldbrygget kaffe til Halloween!

Halloween er rett rundt svingen – så hvorfor ikke lage seg en pumpkin spice islatte?

Det er 20 år siden pumpkin spice latte først dukket opp hos Starbucks. Siden den tid har kaffedrikken blitt et fast innslag i løpet av oktober for mange kaffe­drikkere – inkludert oss.

For oss er det ikke ordentlig høst før vi drikker pumpkin spice latte. Vi har derfor valgt å lage vår egen variant på den populære kaffedrikken; vår KaffeGeek Original-oppskrift er en pumpkin spice islatte som lages med kaldbrygget kaffe!

Oppskrift på pumpkin spice islatte

Denne oppskriften på pumpkin spice islatte lages som sagt med kaldbrygget kaffe. Vi har valgt å bruke Sidamo Etiopia fra Coffee of the World. Dette er nemlig en kaffetype som inneholder noter av krydder, og den komplementerer derfor «pumpkin spice»-krydderne godt.

Ingredienser

  • 2 ss gresskarpuré
  • 3–4 ts pumpkin spice
  • 3,5 dl helmelk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 ts lønnesirup
  • ½ dl kaldbrygget kaffe
  • Pisket krem
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Gjør klar den kaldbryggede kaffen dagen i forveien.
  2. Bland sammen 2 ss gresskarpuré, 3–4 ts pumpkin spice, lønnesirup, vaniljesukker og kaldbrygget kaffe i et glass og rør godt.
  3. Putt oppi noen isbiter.
  4. Kaldsteam melken, og hell den oppi glasset.
  5. Pynt med pisket krem og et dryss krydder.
  6. Nyt!

Oppskrift på pumpkin spice krydderblanding

Pumpkin spice – eller gresskarkrydder – lages med en blanding av varme kryddere som vi gjerne forbinder med jula. Det er veldig enkelt å lage selv, og sannsynlig­heten er også stor for at du allerede har flere av disse krydderne i skapet!

Ingredienser

  • 3,5 ss malt kanel
  • 2,5 ts malt muskat
  • 5 ts malt ingefær
  • 5 ts malt nellik

Fremgangsmåte

  1. Bland alle krydderne sammen.
  2. Oppbevar krydderet i en lufttett beholder.

Relaterte artikler