Havremelk er både sunt, godt og trendy – og dessuten er det enkelt å lage selv. Oppskriften får du her!
Interessen for «melk uten melk» er økende, noe vi ser på salget av blant annet havremelk i norske butikker. Også kaffebarer har fått et mye større utvalg av alternativer til kumelk. Havremelk er et godt alternativ, og den kan gjerne være hjemmelaget.
Faktisk vil havredrikke ifølge trendbyrået Baum + Whiteman bli det aller mest trendy alternativet til kumelk i 2019. De spår for øvrig at trenden vil føre til en oppblomstring av havreprodukter. Havre er sunt, godt og populært, så hvorfor ikke lage din egen havremelk? Det er veldig enkelt å lage, noe stadig flere gjør. Har du lyst til å prøve deg, finner du en enkel og god oppskrift nedenfor.
Havre har lange tradisjoner i norsk kosthold. De naturgitte forutsetningene for å dyrke havre er gode, og dette kornslaget kan brukes på mange ulike måter. I tillegg setter mange pris på havresmaken. Ved siden av å smake godt, gjør havren også godt for kroppen.
Havre inneholder en hel del gode stoffer som blant annet omega 6, kostfiber, protein, vitamin E, Tiamin, B6 vitamin, folat, kalium, kalsium, jern, magnesium, fosfor, sink og jod.
Hjemmelaget havremelk er både sunt og godt. Foto: Colourbox.com
Om du ønsker en ekstra smak på melken, for eksempel til en spesiell anledning, er det mange muligheter. Blant annet kan du tilsette etter ønske:
Er du en av de som helst ikke drikker kaffen svart?
Plantebasert melk oppfører seg ikke på samme måte som kumelk. Så hvordan steamer man det for et best mulig resultat?
Kaffebarene som tilbyr plantebaserte alternativer til kumelk, tar seg som oftest ekstra betalt for dette.
Hva gjør homogenisering og steaming med melken?