Prøv wok med kaffesaus

Denne oppskriften er så god at vi gjerne vil dele den med deg.

Wok med kaffe Bruk gjerne brokkoli, gulrot, sukkererter, grønnkål, vannkastanjer, paprika og hodekål i woken. Foto: Colourbox.com

Når man lager en god wok til middag, er det fritt frem for å prøve nye kombinasjoner. Hva med å for eksempel prøve en wok med kaffesaus?

Det høres kanskje litt merkelig ut, men kombinasjonen kaffe og kjøtt blir stadig mer populært. Nøkkelen i denne wokoppskriften er nettopp at man bruker en kaffesaus, sammen med kjøtt og grønnsaker. Dersom du ikke har prøvd wok med kaffe før, anbefaler vi å teste det ut!

Oppskrift

Ingredienser – wok

  • Svinekjøtt eller kylling
    Beregn ca. 180–200 gram kjøtt pr. person.
  • Grønnsaker
    Dette varierer med hva som ligger i kjøleskapet og hva som frister den dagen du skal lage retten. Wok inviterer til kreativ matlagning! Prøv gjerne med brokkoli, gulrot, sukkererter, grønnkål, vannkastanjer, paprika og hodekål.

Ingredienser – kaffesaus

Sausen er til ca. 500 gram kjøtt og 1000 gram grønt.

  • 3 store ss mangochutney
  • 1 dl soyasaus, gjerne saltfattig
  • 1 espresso
  • 3 ss hoisinsaus
  • 2 ss chilisaus, f.eks. Tabasco Sriracha

Fremgangsmåte

  1. Først skjæres svinekjøtt eller kylling i strimler før det stekes. Bruk gjerne like deler raps- og olivenolje i woken.
  2. Mens kjøttet steker, skjæres grønnsakene du skal bruke. 
  3. Når kjøttet er ferdig stekt, legges det over i en skål.
  4. Bland ingrediensene til sausen i en stor skål.
  5. Hell så sausen over kjøttet.
  6. Rengjør pannen og stek så grønnsakene på sterk varme i olje, under lokk.
  7. Når grønnsakene er ferdige, tilsettes saus og kjøtt i wok-pannen. Vips, maten er klar til servering!

Relaterte artikler