Se bilder fra Kaffens marked

1. oktober er Den internasjonale kaffedagen, og i den forbindelse ble det arrangert Kaffens marked på Stortorvet i Oslo.

Store og små kaffebrennerier var til stede med sine biler, boder eller vogner, deriblant Stockfleths. Foto: Sjo og Floyd

Kaffetørste og kaffeinteresserte oslofolk strømmet til Stortorvet denne dagen.

– Oppmøtet er helt fantastisk, sa Bjørn Grydeland i Norsk Kaffeinformasjon, som arrangerte Kaffens marked.

De besøkende fikk smake kaffe fra hele spekteret av lysbrent fruktig kaffe til kruttsterk mørkbrent kaffe. Ulike bryggemetoder og kaffetradisjoner var representert; fra norsk bålkaffe til etiopisk kaffeseremoni og gresk/tyrkisk kaffe. På markedet fikk vi se at kaffe og grut kan brukes til så mangt, fra kunst til østerssopp.

NM i Slappa

På programmet under Kaffens marked sto også NM i slappa. NM i Slappa er en hyllest til kaffepausen. Nordmenn ender hvert år på stresstoppen i Europa, og en god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt tiltak. Målet med konkurransen er å oppnå lavest gjennomsnittlig puls i løpet av fem minutter.

NM i Slappa er en hyllest til kaffepausen. Foto: Sjo og Floyd

Solberg & Hansen hadde med seg flere av sine kaffevarianter til Kaffens marked. Foto: Sjo og Floyd

Kaffebrenneriet serverte kaffe fra «Tias kettle». Foto: Sjo og Floyd

Tias kettle er en redesignet og mer funksjonell versjon av Tias Eckhoffs designikon fra 1964. Foto: Sjo og Floyd

Store og små kaffebrennerier var til stede med sine biler, boder eller vogner. Foto: Sjo og Floyd

Anton Södermalm i kaffevognen sin.

Anton Söderman i sin nye kaffevogn «Neongrut». Foto: Sjo og Floyd

JOH. JOHANNSON KAFFE var representert gjennom Coffee of the World sin kaffetruck. Til tross for kjølig oktoberluft var det stadig vekk nysgjerrige innom for å smake kald nitrokaffe. Foto: Sjo og Floyd

Det var flere ulike varianter i Coffee of the World-serien å smake på. Foto: Sjo og Floyd

Stockfleths arrangerte smakskonkurranse. Foto: Sjo og Floyd

Deltakerne fikk smake på tre forskjellige kaffevarianter, og skulle avgjøre hvilken kategori hver av dem tilhørte. Foto: Sjo og Floyd

Kaffens marked var svært godt besøkt. Foto: Sjo og Floyd

Etiopisk kaffeseremoni. Det sies at den etiopiske kaffeseremonien er en av de vakreste tradisjonene når det kommer til kaffe. De grønne bønnene ristes over åpen ild for så å bli knust i en morter. Så brygges kaffen tre ganger i en tradisjonell etiopisk kaffekanne som kalles for jebena. Det er oftest en av kvinnene i huset som står for denne seremonien. Foto: Sjo og Floyd

Siri Mittet fra Gruten holder kurs i hvordan du kan forvandle kaffegrut om til østerssopp. Du kan også kjøpe ditt eget dyrkesett. Foto: Sjo og Floyd

Gruten selger kaffekopper som delvis er laget av kaffegrut. Foto: Sjo og Floyd

Kaffe kan bli til kunstverk! Foto: Sjo og Floyd

Siphon er en gammel tilberedningsmetode for kaffe som er ukjent for mange. Foto: Sjo og Floyd

De besøkende fikk smake kaffe fra hele spekteret av lysbrent fruktig kaffe til kruttsterk mørkbrent kaffe. Foto: Sjo og Floyd

Malin Nilssen (i midten) vant NM i slappa 2019. Ove Wikstrøm ble nr. 2 og Rebekka Reilstad nr. 3. Foto: Sjo og Floyd

Rebekka Reilstad i finalerunden. Hun endte på en tredjeplass. Foto: Sjo og Floyd

Hovedpremien var blant annet en gammel og gyllen kaffekjele. Foto: Sjo og Floyd

Relaterte artikler