Lag deilige terter til kaffen

Terter kan fylles med ulike ingredienser, alt etter smak og behag.

Tre terter sett ovenfra: Fyll av bringebær, sjokolade og sitron. Det er kun fantasien som setter grenser på hva du kan bruke i tertefyllet. Foto: Colourbox.com

Terter er noe de fleste av oss liker veldig godt, og det er ikke noe rart!

Vi gir deg her oppskriften til både grunndeigen, og to ulike varianter av fyll til terter. Vi har valgt en klassisk bringebærterte, og en litt mer ukjent moccaterte.

Tertebunn

Ingredienser

  • 300 gram hvetemel
  • 120 gram melis eller sukrinmelis
  • 120 gram smør
  • 1 stort eller 2 små egg

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
  2. Rør til deigen er samlet.
  3. Avkjøl deigen i kjøleskap i ca. 1 time om du ønsker å kjevle den ut. Om du vil trykke den ut i en form, kan du gjøre det med én gang. Bare husk at formen må være godt smurt!
  4. Dekk bunnen med tørre erter. Dekk eventuelt bunnen med bakepapir først. (Mange bruker tørre erter på bakepapir for at bunnen skal bevare formen.)
  5. Stek på 170ºC i 8 minutter.
  6. Ta tertene ut av formen, og stek videre i 7 minutter.

Tertefyllet har mange variasjonsmuligheter

Bringebær

Om du vil ha en frisk bringebærterte, rører du sammen en vaniljekrem og fordeler den i bunnen av formen. Fyll så hele herligheten med ferske bringebær og server.

Moccakrem

Om du ønsker en annen vri, kan du lage en deilig moccakrem.

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 250 gram mascarpone
  • 5 ss sterk kaffe
  • 1 ts pulverkaffe
  • Frøene av en vaniljestang knust i 2 ts sukker, evt. 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Pisk kremfløten nesten stiv, og rør deretter inn osten, melis, pulverkaffe og vanilje. Rør til dette er luftig.
  2. Tilsett kaffe og vend denne inn.
  3. Nå er kremen klar til å fylles i tertebunnen.

Sjokoladeganache

Som et alternativ til moccakremen, kan du bruke en sjokolade- og kaffeganache. Ganache er kort fortalt et herlig kremet sjokoladefyll som smelter i munnen.

Relaterte artikler