< 1 minutt

Fudgy brownie med kaffefrosting

Se for deg en brownie toppet med kaffe- og sjokoladekrem som smelter på tungen. Prøv Ida Gran-Jansens oppskrift på denne farlig gode brownien!

Fudgy brownie med kaffefrosting Får du også vann i munnen av å tenke på denne kaken? Foto: Ida Gran-Jansen

Kombinasjonen sjokolade og kaffe er jo ikke feil, ei heller i en kake!

Oppskrift

Beregn ca. 50 minutter.

Du trenger

Brownie

  • 175 g smør
  • 225 g mørk kokesjokolade
  • 3 stk egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 75 g brunt sukker, farin
  • 100 g hvetemel
  • 1/8 ts natron
  • 2 klyper salt

Kaffefrosting

Når du velger kaffe, er det viktig å vite at ikke alle kaffetyper passer like godt til sjokolade eller kremfløte. I denne oppskriften er det brukt Evergood Classic, som passer utmerket.

  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 ss smør
  • 1 ss brunt sukker, farin
  • 0.5 dl ferdigtraktet Evergood Classic
  • 1 klype malt
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 75 g lys kokesjokolade

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Kle en 20 x 27 cm kakeform med bakepapir og sett til side.
  2. Smelt smør og sjokolade på svak varme i en liten kjele og avkjøl i 10 min. Pisk egg og sukker i ca. 4 minutter på medium hastighet. Hell sjokoladeblandingen i eggblandingen og rør.
  3. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend inn i røren. Hell røren i formen og stek i ca. 30–35 minutter eller til brownien er fast, men myk inni.
  4. Avkjøl brownien helt.
  5. For å lage frostingen kan du først trakte sterk Evergood Classic.
  6. Varm opp kremfløte og smør. Hell i finhakket sjokolade, kaffe, salt og brunt sukker. Rør alt sammen til sjokoladen smelter.
  7. Sett den flytende glasuren i kjøleskapet og avkjøl den helt så den blir kald. Pisk den så opp med en elektrisk pisk til du får en tykkere og lysere glasur. Ikke overpisk, da kan den skille seg pga. kremfløten.
  8. Smør glasuren over den avkjølte brownien.

Oppskriften er lånt fra Ida Gran-Jansens blogg.