3 minutter

Kruve Sifter sikter kaffe til perfeksjon

Kruve Sifter sikrer at alle kaffekornene får nøyaktig samme størrelse. Det gir et jevnere brygg og bedre kaffe.

Kruve Sifter vises frem. Kruve Sifter var utstilt på World of Coffee i Berlin. Foto: Sjo og Floyd

Det lille verktøyet Kruve Sifter, som kan minne litt om en matboks, kalibrerer størrelsen på malt kaffe. Nøyaktigheten går helt ned på mikronivå.

Produsenten Kruve, som holder til i Canada, hevder i hvert fall at all kaffe kan bli bedre med dette verktøyet, uansett hvilken bryggemetode eller kvern som ellers blir brukt.

Kaffekvernens utilstrekkelighet

En typisk kaffekvern kan stilles inn på et utvalg kverningsgrader, fra fint til grovt. Det er imidlertid slik at en kaffekvern ikke kan sikre en konsistent størrelse på kaffekornene som kvernes.

Det er det samme prinsippet som gjelder i matlaging; hvis du har råvarer i ulik størrelse, vil de mindre bitene kunne bli brente eller overkokte, mens de større vil kunne bli rå eller underkokte.

Mange har forsøkt å gjøre noe med dette ved å utvikle bedre kaffekverner, men selv de beste kverner gir ujevn størrelse på partiklene; noen er for store mens andre er for små. Det er her Kruve Sifter kommer inn i bildet.

105 variasjonsmuligheter

Kruve Sifter-boksen har to nivåer, og opptil femten utskiftbare skiver med ulik størrelse på hullene. Det gir 105 mulige kombinasjoner som sikrer samme størrelse på alt kornet. Både korn som er for store og for små, blir filtrert vekk. Det gir en jevn brygging, som igjen gir bedre kaffe.

 

Utskiftbare skiver til Kruve Sifter.

Opptil 15 utskiftbare skiver er tilgjengelig. Foto: Kruve

Slik fungerer den

Du velger nivå og skive for å få den størrelsen du ønsker på kaffekornene. Så heller du kaffen i boksen, setter på lokket og rister. Nå er kaffekornene med nøyaktig samme størrelse skilt fra de øvrige! Korn med andre størrelser er filtrert vekk.

Det helles kaffe i en Kruve Siifter-boks.

Kruve Sifter kan minne om en matboks. Foto: Kruve

Kaffekorn, ikke-siktet til venstre og siktet til høyre.

Kaffekornene som kommer gjennom nåløyet har nøyaktig samme størrelse. Foto: Kruve

Kruve Sifter vil komplementere og forbedre enhver kverner, enten det er en billig håndkvern eller en dyr kvern for det profesjonelle markedet. Kruve kommer inn som et kalibreringsverktøy i etterkant. Men selv med Kruve Sifter, anbefales det å bruke en god kaffekvern.

Brukes av verdensmestre

Produktet kom på markedet i 2015, og i 2017 vant Kruve Sifter «Best New Product» i Sprudgie Awards. Kruve Sifter blir i dag brukt av alt fra kaffeentusiaster til verdensmestre i baristakunst, slik at de kan forbedre hvordan de brygger kaffe, ikke minst i konkurranser.

Da Kruve Sifter var ute på markedet, begynte teamet i Kruve å se på hvordan de kunne forbedre hvordan folk konsumerer kaffe. Resultatet ble Kruve EQ – glass som skal optimalisere smaksopplevelsen.