2 minutter

En deilig frappe slik du får den i Hellas

Frappen kan lages både med og uten melk. Iskald og oppkvikkende er den uansett.

To glass med frappe. Frappe er en herlig sommerdrikk som er enkel å lage. Foto: Colourbox.com

Mange av oss har lesket oss med en iskald, skummende og passe søt frappe på ferie.

Hvor denne frappe-drikken oppstod, er det forskjellige meninger om. Noen mener den oppstod på slutten av 1800-tallet. Andre mener den først kom på 50-tallet en gang det ikke var varmt vann å oppdrive til kaffen.

Hvem som egentlig var først ute med denne smaksbomben, spiller jo egentlig ikke så stor rolle. Poenget er at hovedingrediensene i denne herlige kaffedrikken er kaffe, sukker og isbiter. Det hele ristes sammen, og vips, så får du en drikk som serveres på alle greske kafeer.

Det mest karakteristiske med denne frappen er – foruten at den er iskald – den friske og oppkvikkende smaken.

Flere oppskrifter: Deilige, kalde kaffedrikker

Oppskrift på frappe med melk

Frappe kan lages både med og uten melk. Kondensert melk (f.eks. Viking Melk) er et godt alternativ. Du kan også prøve våre oppskrifter på havremelk og fløte av cashewnøtter.

Du trenger

  • en shaker eller en blender
  • et stort glass
  • en dobbel espresso
    Om du ikke har espresso tilgjengelig, kan du bruke iskaldt vann og finmalt pulverkaffe: 3 ts kaffe til 2 dl vann.
  • 1–3 ss sukkerlake (se oppskrift nedenfor)
  • Ev. ønsket mengde melk

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene i en shaker eller en blender og rist kraftig i ett minutt. Melken kan ev. tilsettes etter at drikken er ristet.
  2. Hell så over i glasset og server gjerne med et sugerør.

Oppskrift på sukkerlake

Dette trenger du:

  • 100 g sukker
  • 2 dl vann

Slik gjør du:

  1. Hell sukker og vann i en kjele.
  2. La det koke i 5–7 minutter uten lokk.
  3. Avkjøl.

Om du ønsker en smaksatt sukkerlake, kan du enten legge en kanelstang eller en vaniljestang i laken under kokingen.

Prøv også: Ca Phe Sua Da – en søt og herlig vietnamesisk iskaffe med kondensert melk