1 minutt

Herlig forfriskende med Ca phe sua da

Lær å lage “Ca phe sua da”, en vietnamesisk iskaffe med kondensert melk.

Illustrasjon: iStock

På en fantastisk tur i Asia oppdaget vi den søte, herlige iskaffen med kondensert melk som kalles Ca phe sua da – eller lett omskrevet til norsk; vietnamesisk iskaffe.

Ca phe sua da er både en herlig dessert for de aller fleste som liker kaffe, og den fungerer også godt som en avkjølende og forfriskende drikk når du føler for det.

I Vietnam bruker man et kaffefilter som man plasserer direkte på kaffekoppen, men man kan gjerne trakte kaffe sakte gjennom et vanlig filter.

Det du trenger er:

  • En del sterk kaffe, en del søt kondensert melk, eller Vikingmelk tilsatt ½ ts sukker pr teskje
  • En del iskaldt vann, et stort glass med små isbiter/knust is

Slik gjør du:

  1. Trakt kaffen.
  2. Ha is i et glass.
  3. Hell kaffen i glasset.
  4. Tilsett isvann.
  5. Og til sist tilsetter du den kondenserte melken og sukkeret og rører om.
To beger med iskaffe.

Foto: Sjo og Floyd