1 minutt

Espresso hvor som helst, når som helst

Med «Nanopresso» i sekken kan du bli skogens barista.

Demonstrasjon av hvordan nanopressoen fungerer. Foto: Sjo og Floyd

Nanopresso er en bærbar espresso-maskin som ikke er større enn en liten drikkeflaske. Maskinen er 15,6 cm lang og veier 336 gram.

Det finnes etter hvert flere praktiske produkter som gjør det mulig å lage god kaffe på tur. På messen World of Coffee, som i 2018 ble arrangert i Amsterdam, kom vi over Nanopresso. Om du er glad i espresso, er denne bryggeren ideell å ta med seg alle steder der tradisjonell espresso er utilgjengelig; enten det er hjemme, på kontoret, på reise eller ute i naturen. Med denne i sekken blir du skogens barista!

Utover Nanopresso-maskinen trenger du kun vann og finmalt kaffe. Maskinen har en tilhørende kopp, i likhet med en termos.

Espresso med crema

På World of Coffee fikk vi se en demonstrasjon av Nanopresso-maskinen, og ikke minst fikk vi smake på den ferdige espressoen. Den var riktig så god, med crema på toppen, slik en ordentlig espresso skal ha. Kaffen presses ut gjennom Nanopresso-maskinen med et jevnt trykk, noe som skal sikre espresso-kvaliteten. Om du skulle få lyst på et kaldbrygg, kan du bruke kaldt vann; også den får et lag med skum på toppen, ifølge produsenten.

Nanopresso kan oppgraderes

Med tilleggsutstyret «Barista Kit» kan du lage en dobbel espresso (16 gram kaffe) eller en americano-lignende drikk (opptil 120 ml). Det finnes også tilleggsutstyr i form av en adapter, som gjør Nanopresso kompatibel med kaffekapsler.

Produsenten Wacaco står bak Nanopresso, som er en mindre og lettere utgave av deres tidligere modeller.