Digg tiramisu-iskake som smelter på tungen

Prøv Ida Gran-Jansens tiramisu-mousseiskremkake. Den har også et sprøtt element!

Kakestykke Tiramisu – som iskake. Kan det bli stort bedre? Foto: Ida Gran-Jansen

Hvis du trodde tiramisu ikke kunne bli bedre, tok du feil. Vi gir deg her oppskriften på tiramisu-iskake – med deilig mousse som smaker av sjokolade, krem og kaffe.

Tiramisu-iskake er det beste av begge verdener – kaffe på den ene siden, og iskake på den andre. Den er i tillegg naturlig glutenfri!

I denne oppskriften er det viktig å velge en kaffe som går godt sammen med kremfløte. Kaffen som er brukt her er Evergood Dark Roast – en mørkbrent kaffe med god smak. Den gir en subtil, men fortsatt fremtredende, kaffesmak. Vi har brukt presskanne til å lage kaffen, men andre tilberedningsmetoder går like fint. Det viktigste er at du lager kaffen litt sterkere enn du ellers ville gjort.

Bunnen av iskaken er en kombinasjon av smeltet sjokolade og hakkede nøtter. Bunnen vil stivne, slik at du får et sprøtt element i kaken (nam!). Toppen består av et dryss med kakao og espressopulver.

To kakestykker er skåret ut av en tiramisu-mousseiskake, sett ovenfra.

En deilig tiramisu-iskake som bokstavelig talt smelter på tungen. Foto: Ida Gran-Jansen

Oppskrift

Beregn omtrent 12 timer fra du begynner å lage kaken til den er serveringsklar.

Ingredienser – kaffe til iskremmoussen

  • 25 g Evergood Dark Roast
  • 2,5 dl kokende vann

Ingredienser – kakebunn

  • 75 g skivede mandler
  • 150 g lys kokesjokolade

Ingredienser – iskremmousse

  • 225 g kremost, original
  • 50 g melis
  • 2 dl kremfløte
  • 0,75 dl kald Evergood Dark Roast

Ingredienser – topping

Fremgangsmåte – kaffe til iskremmoussen

Det første du kan gjøre er å lage kaffen som skal i iskremen.

  1. Bruk en presskanne til å lage sterk kaffe med 25 g Evergood Dark Roast og 2,5 dl kokende vann.
  2. La stå i 5 minutter før du presser gjennom stempelet.
  3. Avkjøl kaffen helt. Sett den gjerne i kjøleskapet så den blir kald.

Fremgangsmåte – kakebunn

  1. For å lage bunnen til iskremkaken kan du begynne med å kle en liten springform (18–20 cm) med bakepapir både i bunnen og langs sidene av formen. Klipp gjerne en lang remse og kle innsiden av formen med strimlen. Da får du pene kanter på kaken.
  2. Forvarm ovnen til 200ºC og stek skivede mandler i 4–5 minutter, eller til de er godt gylne.
  3. Knus mandlene til fine biter.
  4. Smelt sjokoladen over vannbad, rør inn mandlene og hell alt i springformen i et jevnt lag.
  5. Sett kaldt mens du lager resten.

Fremgangsmåte – iskremmousse

  1. Lag iskremmoussen ved å piske sammen kremost og melis med en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller en elektrisk håndvisp.
  2. Hell i 0,75 dl kald kaffe og 2 dl kald kremfløte. Pisk til en stiv, men myk krem.
  3. Hell over i springformen og sett i kjøleskapet natten over.
  4. Sett så kaken i fryseren i 2 timer så den stivner.
  5. Bland sammen kakaopulver og espressopulver. Bruk en liten sikt til å sikte det jevnt over kaken.
  6. Ta kaken ut av formen og server.

Denne tiramisu-iskaken er absolutt best når den ikke er stivfrossen. Dersom du merker at kaken er stivfrossen etter den har vært i fryseren, kan du derfor la den stå på kjøkkenbenken i 30 minutter før servering. Hvis ikke kan du ta den ut av fryseren og holde den kald i kjøleskapet frem til servering.

Oppskriften er lånt fra Ida Gran-Jansen sin blogg.

Relaterte artikler