Huskee-koppen er laget av kaffeskall

«Huskee Cup» skal være både holdbar og gjenvinnbar.

En Huskee Cup holdes mellom to hender. Denne koppen er laget av overskuddsmateriale fra kaffeproduksjonen. Foto: Huskee Cup

En gruppe australske gründere spurte seg hvordan de enorme mengdene med avfall fra kaffebønnene kan utnyttes, og utviklet «Huskee».

Når kaffebønnene ligger inne i kaffebærene, er de omgitt av et tynt skall. Under kaffeproduksjonen blir skallet fjernet, og ender vanligvis opp som avfall. Nå kommer noe av alt avfallet til glede i form av Huskee-kopper.

Tonnevis med skall

Når man vet at det går med ca. 5000 kaffebønner til én kilo brent malt kaffe, er det kanskje ikke så vanskelig å se for seg at verdens kaffeproduksjon etterlater seg mer enn 1,35 millioner tonn med skall-avfall i løpet av ett år.

Skallet som brukes i produksjonen av Huskee-koppene, blir i første omgang hentet fra en kaffegård i provinsen Yunnan, som ligger på grensen mellom Kina og Myanmar. Koppene har fått navnet Huskee etter det engelske ordet for skallet, «husk».

Bærekraftige kopper

Take away-kaffe etterlater seg store mengder avfall i form av engangskopper. Huskee-koppene er et bærekraftig alternativ; de er gjenvinnbare, og det er utviklet lokk i samme materiale. Koppene trenger dessuten ikke å bli kastet etter én gangs bruk, de tåler oppvaskmaskin og skal være svært holdbare.

Ifølge gründerne har koppene egenskaper som gjør at kaffen holder seg varm lenger enn hva som er vanlig. Koppene skal også være gode å holde og funksjonelle i bruk. Ikke minst har de et moderne design.

Relaterte artikler